„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.5 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Gardus, purus ir drėgnas pyragas su aguonomis, aplietas citrininiu glajumi

Citrininis aguonų pyragas
Citrininis aguonų pyragas / „Scanpix“ nuotr.
Skaitysiu vėliau

Tai puikiai iškylantis, drėgnas, kvapnus kepinys, galima įtarti, jog daug teigiamų savybių šiam kepiniui suteikia grietinėlė.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160C temperatūros (jei su ventiliatoriumi) arba iki 180C temperatūros. Pailgą kepimo formą ištepkite sviestu, o tada išklokite kepimo popieriumi.

2. Elektriniu plaktuvu arba plakimo šluotele išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė taps blyški ir puri. Supilkite grietinėlę ir plakite dar kita tiek.

3. Išlydykite sviestą ir suberkite į jį aguonas bei citrinos žievelę, išmaišykite ir kol kas atidėkite.

4. Į indą su kiaušinių, cukraus, grietinėlės plakiniu įsijokite miltus, kepimo miltelius bei druską, atsargiai išmaišykite mentele, kartu palengva supildami ir sviestą su priedais. Švelniais judesiais maišykite, kol tešloje nebebus nei sausų ingredientų, nei gumuliukų.

 

5. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir dėkite į orkaitę. Kepkite 50 min., arba kol įbestas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.

6. Kol pyragas kepa, pagaminkite glajų. Tam tiesiog sumaišykite dubenėlyje cukraus pudrą ir citrinos sulčių. Gautu tirštoku sirupu apipilkite vos tik iš orkaitės ištrauktą pyragą, jo dar neišėmę iš formos, paskirstykite šaukštu, kad glajus padengtų paviršių. Palikite pyragą pastovėsi kepimo formoje apie pusvalandį, o tada atsargiai su visu kepimo popieriumi išimkite ir leiskite iki galo atvėsti.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.