Ingredientai
- Cukinijos 2 kg
- Svogūnai 4 vnt.
- Pomidorai 1 kg 1.2
- Česnakai 4 skiltelės
- Paprikos 5 vnt. saldžiųjų
- Petražolės 1 sauja šviežių
- Krapai 1 sauja šviežių
- Morkos 200 g
- Obuoliai 4 vnt. rūgštokų
- Druska 4 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. maltų
- Cukrus 2 valg. š.
- Laurų lapai 1 arbat. š. smulkintų
- Actas 2 valg. š. 30 proc.
- Aliejus 8 valg. š.
Kaip gaminti
- Cukinijas nuplaukite, nulupkite, supjaustykite maždaug centimetro dydžio kubeliais ir apkepkite su aliejumi.
- Česnakus nulupkite, sugrūskite. Sutarkuokite nuskustas morkas. Supjaustykite ir išvalytus obuolius, paprikas, pomidorus, luptus svogūnus.
- Paruoštas daržoves pagardinkite druska, cukrumi ir visais kitais išvardytais prieskoniais, sumeskite į puodą ir ant mažos ugnies virkite valandą ar pusantros.
- Išvirusią mišrainę iš karto sukrėskite į švarius karštus stiklainius ir sandariai uždarykite.
Iš nurodyto kiekio išeis apie tris litrus konservų.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita