Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. tešlai ir įdarui
- Aliejus 2 valg. š. tešlai
- Vanduo 3 valg. š. šaltas - tešlai
- Miltai 2 st. 2 - 2,5 kvietinių - tešlai
- Druska 2 žiupsnelis tešlai ir įdarui
- Faršas 400 g 400 - 500 jautienos - įdarui
- Svogūnai 1 vnt. įdarui
- Bulvės 2 vnt. didelės - įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti - įdarui
- Prieskoniniai žalumynai 20 g smulkinti krapai, petražolės, čiobreliai - įdarui
Kaip gaminti
1. Iš kiaušinio, aliejaus, miltų, druskos ir šalto vandens užminkykite kietą tešlą. Tuomet ją uždenkite ir leiskite 15–20 minučių pastovėti kambario temperatūroje.
2. Faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, pipirais, druska ir žalumynais. Įmuškite kiaušinį ir labai gerai išminkykite. Bulves sutarkuokite, nusunkite skystį ir šiek tiek pabarstykite druska, pipirais. Tešlą plonai iškočiokite, ant viršaus sudėkite bulvių tarkius, faršą ir suvyniokite.
3. Vyniotinį dėkite į indą su skylutėmis, statykite ant verdančio puodo ir virkite apie 30 minučių. Tiekite apipylę tirpintu sviestu ir pabarstę žalumynais, taip pat tinka grietinė ar grybų padažas.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita