Ingredientai
- Miltai 300 g
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys
- Sviestas 30 g lydyto
- Apelsinų žiedų vanduo: (2 - tešlai ir 1 - įdarui) 3 valg. š.
- Migdolai 300 g maltų - įdarui
- Miltelinis cukrus 90 g
- Cinamonas 1 arbat. š. 0,5 - įdarui
- Migdolų ekstraktas: ( ketvirtadalis) 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Persijokite miltus į dubenį. Įmuškite kiaušinio trynį į 125 ml (maždaug pusę puodelio) vandens ir supilkite į miltus kartu su išlydytu sviestu ir apelsinų žiedų vandeniu.
2. Viską sumaišykite, minkykite apie 5 min., kol susiformuos elastinga tešla. Padalykite tešlą į dvi dalis, suvyniokite į plėvelę ir palikite 20 min. Įdarui sumaišykite visus produktus į kietą masę. Šaukštu formuokite nedidelius rutuliukus, tada delnais sukočiokite 5 cm ilgio juosteles. Sudėkite ant kepimo popieriaus ir kolkas palikite.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Tešlą plonai iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tešla turėtų būti maždaug 40 cm ilgio ir 30 сm pločio, beveik peršviečiama. Tris migdolinio įdaro juosteles dėkite ant iškočiotos tešlos maždaug 2,5 cm nuo krašto. Kraštą sudrėkinkite šaltu vandeniu. Lenkite tešlos kraštą per migdolinio įdaro juosteles,paliekant maždaug 1 cm nuo jų ir tvirtai suspauskite pirštais.
4. Išpjaukite pusmėnulio formos ragelius, palikdami 1 cm tešlos, ir pabadykite dantųkrapštuku, kad neliktų oro ragelyje. Išviso turėtų išeiti 28 rageliai. Po vieną dėkite į kepimo skardą, tada užlenkite paliktą 1 cm tešlos kraštelį ant paties ragelio. Kepkite orkaitėje apie 12–15 min., kol rageliai iškeps, bet nebus apskrudę. Dar karštus apibarstykite cukraus milteliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita