„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.2 5 / 10
Jau įvertinote šį receptą

Geltonųjų žirnelių karis

Geltonųjų žirnelių karis
Geltonųjų žirnelių karis / Nidos Degutienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kariai ypatingai skanūs būna žiemą. Ir net didžiausi skeptikai, įsitikinę, kad pasisotinti galima vien mėsiškais patiekalais, paprastai nustemba, kokios sočios gali būti indiškos bemėsės vakarienės.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Žirnius nuplaukite, tada išbrinkinkite keletą valandų (arba per naktį).

2. Supilkite išbrinkusius žirnius kartu su vandeniu, kuriame jie mirko, ir pasūdę išvirkite, kol taps minkšti, tačiau nesubirs visiškai. Išvirus neturėtų likti daug skysčio (ne daugiau nei 4-5 šaukštai), tad jei liko skysčio daugiau – jį nupilkite.

3. Baklažanus supjaustykite storomis riekelėmis ir pabarstykite šiek tiek rupios druskos. Palikite taip pastovėti apie 15-20 minučių, kol virsite karį.

4. Dideliame puode arba keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite svogūnus ir česnakus. Tada suberkite visus prieskonius ir dar pakepinkite apie pusę minutės, kad pasklistų aromatas. Supilkite visą konservuotų pomidorų turinį (kartu su skysčiu), įberkite druskos ir pakepinkite maišydami apie 5 minutes. Pabaigoje suverskite į šį puodą virtus žinelius su visu skysčiu, kuriame jie virė, ir dar patroškinkite apie 3 minutes.

5. Baklažanus nuplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusauskinkite (gerai išspausdami susidariusį skystį, suspaudžiant baklažanų riekeles tarp dviejų lakštų virtuvinio popieriaus).

6. Įkaitinkite keptuvę (geriausia, jei turite grilinę keptuvę), švelniai pašlakstykite aliejumi ir kepkite baklažanų riekeles iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus, suminkštės. Pabaigoje galite šiek tiek pabarstyti druska ir pipirais.

7. Patiekite su virtais ryžiais ir šviežiomis kalendromis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.