Ingredientai
- Gervuogės 1300 g šviežių
- Avietės 200 arbat. š. šviežių
- Vanduo 250 ml
- Citrinos 1 vnt. 50 ml šviežių sulčių ir šiaudeliais pjaustytų dviejų citrinų žievelių
- Rudasis cukrus 600 g
- Imbieras 2 valg. š. tarkuoto šviežio
Kaip gaminti
1. Gervuoges ir avietes suberkite į atskirus dubenis, kelis sykius nuplaukite tekančiu vandeniu, nuvarvinkite ir mediniu šaukštu pertrinkite per sietelį.
2. Abiejų rūšių uogų tyrę sukrėskite į puodą, supilkite nurodytą kiekį vandens, išmaišykite, statykite ant ugnies ir luktelėkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį ir maišydama kaitinkite apie 15 minučių.
3. Supilkite citrinų sultis, suberkite cukrų, tarkuotą imbierą, sudėkite citrinų žieveles ir viską gerai išmaišykite.
4. Maišydama mediniu šaukštu, virkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol sutirštės.
5. Nukėlusi nuo ugnies, citrinų žieveles išgriebkite. Džemą išpilstykite į švarius stiklainius ir sandariai užsukite. Laikykite šaltai.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita