Ingredientai
- Varškė 400 g geriau sausesnė
- Sviestas 25 g grietinėlės sviestas
- Grietinėlė 50 ml 25 g šokolado masei ir 25 g varškės sūrelių masei/30 proc. riebumo
- Miltelinis cukrus 100 g arba 150 g
- Šokoladas 100 g gali būti juodasis, pieninis, baltasis
Kaip gaminti
1. Sumaišykite varškę, grietinėlę, miltelinį cukrų, minkštą sviestą ir sutrinkite iki vientisos masės. Varškės sūrelių masė jokiu būdu neturėtų būti per skysta. Taigi nepadauginkite grietinėlės ir sviesto, o jeigu reikia, įdėkite daugiau varškės.
2. Šlapiomis rankomis iš varškės masės formuokite rutuliukus ar įprastus pailgus stačiakampius ir maždaug 10–15 min. padėkite į šaldiklį.
3. Tuo metu karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą su grietinėle.
4. Ištraukite varškės sūrelius iš šaldymo kameros ir iš visų pusių apvoliokite šokolade. Dėkite ant kepimo popieriaus ir pastatykite atgal į šaldytuvą kelioms valandoms.
P. S. Gamindamos varškės sūrelių masę, pasitelkite fantaziją: galite į varškę įmaišyti bananų, braškių, kakavos ar kitų jūsų mėgstamų ingredientų. Linkime pačių gardžiausių eksperimentų!
Plačiau skaitykite: „Kulinarinė pamokėlė: gaminame glaistytus varškės sūrelius“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita