Ingredientai
- Bulvės 4 g didelės, labai šviežios netinka
- Miltai 1 st.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Druska 0,3 arbat. š.
- Gorgonzolos sūris 100 g labiau tinka brandintas „piccante“, bet galima pabandyti gaminti ir su minkštesniu, švelnesnio aromato „gorgonzola dolce“
- Grietinėlė 100 ml
- Gražgarstės 1 sauja nedidelė
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Pusvalandį virkite (praėjusio derliaus) bulves su lupenomis. Dar karštas nulupkite, sutrinkite arba sumalkite.
2. Dar šiltos bulvių masės viduryje padarykite duobutę, supilkite miltus ir lengvai maišykite peiliu. Kol masė netapo homogeniška įmuškite kiaušinio trynį, įberkite druskos (gnocchi nesukietės). Dar kartą maišykite peiliu, pabarstydami miltais.
3. Atsipjaukite masės gabalą, o likusią uždenkite švariu rankšluosčiu. Iš atsipjautojo gabalėlio iškočiokite ilgą „dešrelę“, supjaustykite ją 2 cm „pagalvėlėmis“, sudėkite jas ant padėklo, pabarstykite miltais, kad nesuliptų
4. Pabarstykite šakutę miltais ir kiekvieną „pagalvėlę“ ridenkite, kad liktų grotelių atspaudas. Iš visos pasigamintos bulvių masės tokiu būdu suformuokite „pagalvėles“.
5. Aukštame puode užvirinkite vandenį, pasūdykite, suberkite gnocchi ir virkite tol, kol pakils į viršų.
6. Kitame puode pakaitinkite grietinėlę, sudėkite gorgonzolos sūrį, ištirpdykite maišydami.
7. Į padažą suverskite nukoštus gnocchi, atsargiai sumaišykite.
8. Patiekdami lėkštėje papuoškite gražgarstėmis ir gorgonzolos gabaliukais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų