4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.5 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Gnocchi pelėsinio sūrio gorgonzolos padaže

 Gnocchi pelėsinio sūrio gorgonzola padaže
Gnocchi pelėsinio sūrio gorgonzola padaže / Jurgos Jurkevičienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Ką mokinukams ketvirtadieniais gamina mamos Romoje? Gamina tradicinį ketvirtadienio patiekalą – gnocchi. Dažniausiai, žinoma, su mėsišku ragu. Bet mes šįsyk gaminsime itališkus bulvinukus įdomiau – su gudriu, pikantiškai kvepiančiu sūriu.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pusvalandį virkite (praėjusio derliaus) bulves su lupenomis. Dar karštas nulupkite, sutrinkite arba sumalkite.

2. Dar šiltos bulvių masės viduryje padarykite duobutę, supilkite miltus ir lengvai maišykite peiliu. Kol masė netapo homogeniška įmuškite kiaušinio trynį, įberkite druskos (gnocchi nesukietės). Dar kartą maišykite peiliu, pabarstydami miltais.

3. Atsipjaukite masės gabalą, o likusią uždenkite švariu rankšluosčiu. Iš atsipjautojo gabalėlio iškočiokite ilgą „dešrelę“, supjaustykite ją 2 cm „pagalvėlėmis“, sudėkite jas ant padėklo, pabarstykite miltais, kad nesuliptų

4. Pabarstykite šakutę miltais ir kiekvieną „pagalvėlę“ ridenkite, kad liktų grotelių atspaudas. Iš visos pasigamintos bulvių masės tokiu būdu suformuokite „pagalvėles“.

5. Aukštame puode užvirinkite vandenį, pasūdykite, suberkite gnocchi ir virkite tol, kol pakils į viršų.

6. Kitame puode pakaitinkite grietinėlę, sudėkite gorgonzolos sūrį, ištirpdykite maišydami.

7. Į padažą suverskite nukoštus gnocchi, atsargiai sumaišykite.

8. Patiekdami lėkštėje papuoškite gražgarstėmis ir gorgonzolos gabaliukais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.