Ingredientai
- Miltai 190 g pagrindui
- Druska 0,5 arbat. š. pagrindui ir dar šiek tiek įdarui
- Sviestas 110 g (82 proc.), kambario temperatūros, pagrindui; ir dar šiek tiek svogūnų, skirtų įdarui, kepinimui
- Vanduo 3 valg. š. pagrindui
- Svogūnai 1 vnt. vidutinis; įdarui
- Baltieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Obuoliai 1 vnt. mažas, supjaustytas kubeliais; įdarui
- Gorgonzolos sūris 60 g supjaustyto kubeliais; įdarui
- Kiaušiniai 2 vnt. dideli; įdarui
- Grietinėlė 150 ml 35 proc. riebumo; įdarui
Kaip gaminti
1. Pagaminame trapią tešlą, kaip nurodyta čia. Išklojame ja formą neaukštais kraštais ir iškepame.
2. Ant vidutinės ugnies svieste pakepiname svogūnus. Įberiame žiupsnį druskos ir baltųjų pipirų.
3. Šiek tiek pravėsusius svogūnus tolygiai paskleidžiame ant tartos.
4. Ant viršaus sudedame kubeliais supjaustytą obuolį ir gorgoncolą.
5. Lengvai šluotele išplakame grietinėlę su kiaušiniais. Plakinį supilame ant tartos
6. Kepame 190 laipsnių temperatūroje 30–40 min., priklausomai nuo jūsų orkaitės. Paviršius turi būti gražiai apskrudęs.
7. Išimame kišą, leidžiame jam pastovėti apie 10 min. Tuomet jau galite pjaustyti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis