Ingredientai
- Gorgonzolos sūris 150 g
- Grietinėlė 250 ml riebios
- Parmezano sūris 40 g tarkuoto
- Juodieji pipirai 3 žiupsnelis šviežiai maltų
- Druska 1 žiupsnelis
- Petražolės 1 valg. š. kapotų
Kaip gaminti
- Sudėkite gorgonzolos sūrį į dubenėlį ir sutrinkite šakute. Supilkite grietinėlę į nedidelį prikaistuvį ir ant vidutinio karščio užvirinkite ir leiskite 2–3 min. pavirti, kol ims tirštėti. Sudėkite sutrintą gorgonzolos surį – neišsigąskite, mėlynojo pelėsio taškučiai padažą tegul puošia.
- Kai sūris ištirps, nukaiskite puodą ir įmaišykite parmezano sūrį, įberkite juodųjų pipirų ir žiupsnį druskos. Užpilkite išvirusius tortellini ar tortelloni padažu ir užbarstykite kapotų petražolių.