Ingredientai
- Vištiena 4 vnt. vištų šlaunelės
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Džiūvėsiai 100 g
- Graikiniai riešutai 50 g
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Druska 1 žiupsnelis
- Vištienos prieskoniai 1 arbat. š. su kariu, žiupsnelis
- Aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Šlauneles išdarinėkite: palikite nesugadintas odeles, o mėsą ir kaulus išimkite. Kaulo palikite tik apie 2 cm (prie šlaunelės galo).
2. Mėsą labai smulkiai supjaustykite ar stambiau sumalkite. Sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, graikiniais riešutais, pagardinkite pipirais, smulkintais česnakais ir prieskoniais, pasūdykite.
3. Įdaro prikimškite šlaunelių odeles ir subadykite adata, kad kepadamos nesutrūktų. Šlauneles apvoliokite kiaušinio plakinyje, paskui džiūvėsėliuose ir pakartokite dar kartą.
4. Sudėkite šlauneles į kepimo popieriumi ar folija išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepti 180°C karštumo orkaitėje 30–40 min. Kol kepa, nuolat patepkite aliejumi ar palaistykite išsiskyrusiu skysčiu.