Ingredientai
- Vištiena 4 vnt. šlaunelių (šlaunelė ir kulšelė kartu)
- Kiaušiniai 2 vnt. 1 - įdarui ir 1 apvoliojimui
- Česnakai 2 skiltelės įdarui
- Džiūvėsiai 4 valg. š. 1 - įdarui ir 3 - apvoliojimui
- Razinos 1 sauja įdarui
- Graikiniai riešutai 1 sauja įdarui
- Pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Druska 1 žiupsnelis įdarui
- Vištienos prieskoniai 3 g su kariu pagal skonį - įdarui
- Aliejus 5 valg. š.
Kaip gaminti
1. Šlauneles išdarinėkite: palikite nesugadintas odeles, o mėsą ir kaulus išimkite. Kaulo palikite tik apie 2 centimetrus (prie galo šlaunelės).
2. Mėsą labai smulkiai supjaustykite ar stambiau sumalkite. Sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, išmirkytomis razinomis ir graikiniais riešutais, pagardinkite pipirais, druska, smulkintu česnaku ir prieskoniais.
3. Šio įdaro prikimškite šlaunelių odeles ir subadykite adata, kad kepant nesutrūktų. Šlauneles apvoliokite kiaušinio plakinyje, paskui džiūvėsėliuose ir pakartokite dar sykį. Sudėkite šlauneles į kepimo popieriumi ar folija išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–40 minučių. Kepdami nuolat patepkite aliejumi ar išsiskyrusiomis sultimis.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė