Ingredientai
- Baklažanai 3500 g
- Pomidorai 750 g
- Paprikos 500 g saldžiųjų
- Svogūnai 750 g
- Aliejus 500 ml
- Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. saujelė įvairių mėgstamų
- Cukrus 5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 2 arbat. š. maltų
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Baklažanus nuplaukite, suraikykite riekelėmis ir 15 minučių įmeskite į verdantį vandenį.
- Nuplautas ir išvalytas paprikas supjaustykite juostelėmis ir penkias minutes palaikykite verdančiame vandenyje.
- Nuluptus svogūnus supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus ir sumeskite nusunktus baklažanus. Suberkite svogūnus. Apkepkite, iki taps geltonos spalvos.
- Paprikas, pomidorus, baklažanus su svogūnais ir žalumynus sumalkite mėsmale. Sukrėskite į emaliuotą puodą, supilkite likusį aliejų, pagardinkite cukrumi, druska, viską gerai išmaišykite ir be perstojo maišydami pakaitinkite iki virimo.
- Suberkite pipirus, dar pamaišykite. Gautą tyrę išpilstykite į dešimt puslitrinių stiklainių, dėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite apie valandą. Sandariai uždarykite.
![]() |
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita