Ingredientai
- Kava 2 arbat. š. tirpi
- Cukrus 2 arbat. š. 2-4 - pagal skonį
- Vanduo 2 valg. š. 2-3
- Pienas 2 valg. š. nebūtinai
Kaip gaminti
- Į plakimo indą arba stiklinę storomis sienelėmis įberkite 2 arbat. š. tirpiosios kavos, cukraus pagal skonį ir įpilkite 2–3 valg. š. šalto vandens. Vanduo turi vos vos apsemti birius produktus. Plakti reikia, kol ištirps cukrus ir susidarys rusvos putos. Kuo daugiau putų – tuo skaniau.
- Į stiklinę, kurioje patieksite kavą, įdėkite ledukų ir ant jų supilkite išplaktas putas. Įpilkite šalto vandens ir, jei norite, gerai atšaldyto pieno. Kurdami savo variacijas, galite gardinti kavą įvairiais sirupais ar ledais. Patiekite su šiaudeliu. Kava puikiai gaivina ir tonizuoja.
Kavą ruošė Lina Tuskėnaitė
Plačiau skaitykite: Karštos kavos? O gal šaltos?