Ingredientai
- Baklažanai 4 vnt. nedideli
- Sūris 100 g mėgstamo tarkuoto kietojo sūrio
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį baklažanams ir mėsos faršo padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį baklažanams ir mėsos faršo padažui
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Faršas 400 g jautienos faršo (mėsos faršo padažui)
- Svogūnai 2 vnt. 1 didelis - mėsos faršo padažui ir 1 vidutinis - baltajam padažui
- Česnakai 3 skiltelės mėsos faršo padažui
- Smulkinti pomidorai be odelių (didelė skardinė - mėsos faršo padažui) 400 g
- Aitriųjų paprikų padažas (mėsos faršo padažui) 1 valg. š.
- Vynas 100 ml raudono vyno - mėsos faršo padažui
- Džiūvėsiai 100 g mėsos faršo padažui
- Cinamonų lazdelė 1 vnt. mėsos faršo padažui
- Gvazdikėliai 2 vnt. mėsos faršo padažui
- Laurų lapai 2 vnt. mėsos faršo padažui
- Sviestas 1 valg. š. baltajam padažui
- Miltai 2 valg. š. kvietinių miltų - baltajam padažui
- Pienas 400 ml baltajam padažui
- Muskatas 1 arbat. š. pagal skonį tarkuotų - baltajam padažui
Kaip gaminti
1. Baklažanus nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite pusvalandžiui pastovėti, kad dingtų kartumas. Tada popieriniu rankšluosčiu nusausinkite išsiskyrusį baklažanų skystį ir juos iš abiejų pusių gerai apkepkite aliejuje. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
2. Mėsos padažui keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnako skilteles, tada sukrėskite šakute maigytą faršą, trintus pomidorus, aitriųjų paprikų padažą, supilkite vyną, suberkite džiūvėsėlius.
3. Padažą pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min., kol išgaruos visas skystis – padažas turi būti sausas. Baigusi troškinti laurų lapelius ir gvazdikėlius išgriebkite.
4. Pagaminkite baltąjį padažą. Pieną pakaitinkite su nuluptu svogūnu, tarkuotais muskatais ir atvėsinkite. Ištirpinkite puode sviestą, įmaišykite miltus, plakdama pamažu supilkite pieną. Maišydama kaitinkite ant ugnies apie 3 min., dar pasūdykite, pagardinkite pipirais.
5. Kepimo formą pabarstykite džiūvėsėliais, tada dėkite baklažanų sluoksnį, tolygiai paskirstykite mėsos faršą, vėl dėkite baklažanų ir užpilkite baltojo padažo. Kepkite karštoje orkaitėje apie 25 min., tada berkite tarkuoto sūrio ir kepkite dar apie 10 min., kol apkepas pasidarys auksinės spalvos.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita