Ingredientai
- Jogurtas 500 g graikiško
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Baltojo vyno actas 1 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Česnakai 2 skiltelės susmulkinto
- Baltieji pipirai 0,25 arbat. š.
- Krapai 1 arbat. š. susmulkintų
- Agurkai 2 vnt. trumpavaisiai
Kaip gaminti
1. Dubenyje gerai sumaišykite aliejų, actą, česnakus, druską ir pipirus.
2. Gerai rankiniu būdu suplakite jogurtą.
3. Į jogurtą supilkite aliejaus mišinį ir gerai išsukite.
4. Nulupkite ir nusėklinkite agurkus ir smulkiai supjaustykite.
5. Agurkus ir krapus sudėkite į jogurto aliejaus mišinį ir išmaišykite.
6. Prieš patiekdami porą valandų atšaldykite šaldytuve.
7. Patiekdami apibarstykite smulkintais krapais ir apšlakstykite nedideliu kiekiu aliejaus.
p.s. Bulgarijoje teko ragauti tzatziki su grūstais graikiniais riešutais. Verta pabandyti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Graikų