Ingredientai
- Faršas 500 g jautienos arba kiaulienos
- Duona 4 vnt. riekelės baltos
- Vynas 100 ml balto
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Kapoti žalumynai (mėtos, čiobreliai, raudonėliai) 20 g
Kaip gaminti
1. Duonos plutą nupjaukite, minkštimą sudėkite į plokščią dubenėlį ir užpilkite vynu.
2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame aliejuje ir atvėsinkite.
3. Giliame dubenyje sumaišykite visas sudedamąsias dalis: faršą, mirkytą duoną, atvėsusius svogūnus, kapotus žalumynus. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, tada gerai išminkykite ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad mėsą pasimarinuotų.
4. Iš marinuoto faršo drėgnomis rankomis formuokite pailgas dešreles, jas kepkite ant grotelių apie 15 min.
5. Tiekite su salotomis, citrinos griežinėliais ir graikiška duona (pitta).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Graikų