Ingredientai
- Sviestas 240 g
- Kiaušiniai 5 vnt. (vienas kiaušinis aptepimui)
- Citrinos 1 vnt.
- Apelsinai 1 vnt.
- Miltai 700 g
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Soda 2 arbat. š.
- Sezamo sėklos 1 arbat. š. (apibarstymui)
- Rudasis cukrus 1 arbat. š. (apibarstymui)
Kaip gaminti
1. Kambario temperatūros sviestą išsukite (išplakite) su cukrumi iki purumo.
2. Įmuškite kiaušinius ir viską gerai išplakite, kol masė taps puri ir balkšva (apie 10 min. plakimo).
3. Į gautą masę įtarkuokite citrinos ir apelsino žieveles. Įspauskite citrinos ir pusės apelsino sultis. Viską gerai išplakite.
4. Mentele/šaukštu dalimis įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir sodą. Tešla gausis minkšta, tačiau neturi stipriai lipti prie rankų. Jei trūksta – įmaišykite daugiau miltų.
5. Iš gautos masės suformuokite/iškočiokite pailgas juosteles, paėmę už jų galų susukite tarpusavyje (į tokią formą, kaip sausainiai).
6. Paruoštus sausainius skardoje aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite sezamo sėklomis ir ruduoju cukrumi.
7. Sausainius kepkite 180 C orkaitėje apie 10 min., kol sausainiai gražiai pakils ir šiek tiek pagels.
8. Iškepusius atvėsinkite ir patiekite su kava ar pienu.