Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Pomidorai 2 g dideli sunokę
- Fetos sūris 100 g
- Daržovių sultinys 150 ml
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Mėtos 5 g
- Raudonėliai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 15–20 min. pastovėti. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Cukiniją ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Smulkiai sukapokite mėtas ir raudonėlius.
3. Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi, ant dugno dėkite baklažanų griežinėlius, pabarstykite stambiai maltais pipirais ir kapotomis žolelėmis. Ant viršaus išdėliokite cukinijų griežinėlius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir žalumynais. Galiausiai sudėkite pomidorų griežinėlius, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais.
4. Supilkite sultinį, uždenkite indą folija ir šaukite į 220 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 20 min. Nuimkite foliją, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite trupintu fetos sūriu. Dar pakepkite 5–10 min.
5. Graikišką daržovių apkepėlę tiekite su skrudinta balta duona.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Graikų