Ingredientai
- Pomidorai 2 vnt. dideli
- Agurkai 1 vnt. pusė ilgavaisio
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. pusė žalios arba geltonos
- Alyvuogės 40 g saujelė juodųjų
- Fetos sūris 200 g nedidelė pakuotė
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Balzaminis actas 3 valg. š. raudonojo vyno acto
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Raudonėliai 1 arbat. š. pagal skonį
- Bazilikai 1 arbat. š. keli šviežių bazilikų lapeliai
Kaip gaminti
1. Pomidorus supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į vidutinio dydžio dubenį.
2. Agurką ir papriką supjaustykite gabalėliais ir berkite ant pomidorų.
3. Svogūną nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, dėkite ant daržovių.
4. Šalia berkite alyvuogių ir stambiai pjaustytos fetos gabalėlių.
5. Paruoškite užpilą: atskirame inde alyvuogių aliejų sumaišykite su vyno actu ir raudonėliais, gerai suplakite ir užpilkite ant rupia druska ir pipirais pagardintų salotų.
6. Paruoštas salotas puoškite bazilikų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Graikų