Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 4 st. nesmulkintų
- Speltos kviečių grūdai 1,5 st. gemalų
- Graikiniai riešutai 0,5 st. smulkintų
- Džiovintos spanguolės 1 st.
- Alyvuogių aliejus 0,3 st.
- Medus 1 st.
- Cinamonas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.
2. Dideliame dubenyje išmaišykite avižas, kviečių grūdų gemalus, graikinius riešutus ir džiovintas spanguoles.
3. Atskirame dubenyje išmaišykite aliejų, medų ir cinamoną.
4. Sausus ingredientus užpilkite skystu mišiniu ir gerai išmaišykite. Masę supilkite į kepimo skardą, tolygiai paskirstę šaukštu, kad sluoksnis būtų kuo plonesnis.
5. Kepkite apie 40 minučių, kartkartėmis vis pamaišydami. Ištraukę granolą iš orkaitės, leiskite jai atvėsti.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai