Ingredientai
- Avižiniai dribsniai 400 g
- Lazdynų riešutai 100 g
- Moliūgo sėklos 50 g
- Saulėgrąžos 50 g
- Kokosų drožlės 50 g
- Aliejus 3 valg. š.
- Medus 3 valg. š.
- Džiovintos spanguolės 100 g
- Razinos 50 g
Kaip gaminti
1. Avižinius dribsnius išmaišykite su pjaustytais riešutais, moliūgo sėklomis, saulėgrąžomis, kokoso drožlėmis, kokoso aliejumi, medumi.
2. Berkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba tol, kol gražiai apskrus. Būtinai bent keletą kartų permaišykite kepimo metu.
3. Kai granola visiškai atvės, sudėkite džiovintas spanguoles, razinas ir išmaišykite.
4. Valgykite su jogurtu ar pienu. Ant viršaus galite užpilti medaus ar klevų sirupo.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai