Ingredientai
- Gražgarstės 100 g
- Sūris 100 g kelių rūšių
- Persikai 1 vnt. arba nektarinas
- Vynuogės 6 vnt.
- Graikiniai riešutai 3 valg. š. smulkinti
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. maišytas su šlakeliu citrinų sulčių
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis baltieji
Kaip gaminti
1. Nuplautas ir gerai nuvarvintas gražgarstes ir sudėti į salotinę.
2. Minkštesnį sūrį sutrupinti, kietesnį supjaustyti kubeliais.
3. Riešutus sukapoti, vynuoges kruopščiai nuplauti, didesnes perpjauti pusiau.
4. Persiką arba nektariną supjaustyti skiltelėmis, sudėti ant gražgarsčių.
5. Aliejų sumaišyti su cukrumi, pipirais, pasūdyti. Padažą užpilti ant salotų ir apibarstyti sūriu bei riešutais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita