Ingredientai
- Gražgarstės 2 sauja
- Sultys 1 valg. š. apelsinų, citrinų, svarainių
- Gervuogės 50 g
- Avietės 50 g
- Kumpis 4 riekės rūkyto, plonai pjaustytų juostelių
- Druska 1 žiupsnelis padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti - padažui
- Medus 1 valg. š. skysto - padažui
- Aliejus 2 valg. š. padažui
- Parmezano sūris 1 sauja tarkuoto - nebūtina
Kaip gaminti
- Jaunas gražgarstes nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir luktelėkite, kol nudžius.
- Paskleiskite lėkštėje ir apšlakstykite bet kokiomis rūgščiomis sultimis (apelsinų, citrinų, svarainių ar kt.).
- Apibarstykite gervuogėmis ir avietėmis, tada apšlakstykite padažu, paruoštu iš skysto medaus, aliejaus, maltų juodųjų pipirų ir žiupsnio druskos.
- Tiekdami į stalą, galite užbarstykite tarkuoto parmezano.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita