Ingredientai
- Gražgarstės 100 g 6 saujos
- Avokadai 2 vnt.
- Pomidorai 2 vnt.
- Mocarelos sūris 250 g
- Granatas 3 vnt.
- Sultys 80 ml obuolių - užpilui
- Agavų sirupas: arba skystas medus - užpilui 2 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š. vynuogių sėklų - užpilui
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuplautus avokadus perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, išilgai supjaustykite plonomis riekelėmis.
2. Nuplautus pomidorus ir mocarelą supjaustykite riekelėmis. Vieną granatą išlukštenkite. Į serviravimo dubenį suberkite gražgarstes, ant viršaus išdėliokite pomidorų, mocarelos ir avokadų riekeles. Viršų apibarstykite granatų sėklomis.
3. Paruoškite užpilą: dviejų granatų sėklas suberkite į dubenėlį, sugrūskite mediniu grūstuvu. Sukrėskite į švarią marlę ir išspauskite sultis.
4. Sumaišykite su obuolių sultimis, aliejumi, agavų sirupu. Pagal skonį pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir dar sykį išmaišykite. Apliekite salotas.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita