Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Miltai 2 st.
- Sviestas 100 g
- Medus 150 g skystas
- Vanilinis cukrus 2 arbat. š.
- Greipfrutai 2 vnt.
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Greipfrutus 15 minučių pamirkykite vandenyje su šaukšteliu sodos. Išgriebkite, nusausinkite, nulupkite, išskirstykite skiltelėmis, nuo kiekvienos pašalinkite baltąją odelę.
2. Vieno vaisiaus minkštimą susmulkinkite peiliu, kito sutrinkite elektriniu plakikliu.
3. Kambario temperatūros sviestą gerai ištrinkite su vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Sukrėskite medų, trintus greipfrutus ir dar sykį masę atsargiai išsukite.
4. Toliau sukdama suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Atsargiai įmaišykite likusius smulkintus greipfrutus.
5. Gautą masę sukrėskite į riebalais išteptą specialią apvalią kepimo formą (su kiauryme viduryje). Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
6. Atvėsusį keksą išimkite iš formos ir suraikykite. Tiekite su šviežių egzotiškų vaisių riekelėmis ar ledų rutuliukais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita