Ingredientai
- Avinžirniai 1 vnt. skardinė konservuotų
- Morkos 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Druska 1 arbat. š.
- Šoninė 3 vnt. griežinėliai kaštais rūkytos
- Daržovių sultinys 1 l
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Kuminai 1 arbat. š. nemalto
- Špinatai 1 sauja arba lapinio kopūsto kale
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Nusunkite avinžirnius ir perplaukite šaltu vandeniu. Nulupkite morką ir svogūną, supjaustykite kubeliais. Nedideliais gabaliukais supjaustykite šoninę. Pašalinkite špinatų ar lapinių kopūstų kietesnius kotelius, gyslas, jei naudojate kopūstus, suplėšykite gabaliukais.
2. Plačiadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, tada dėkite morkas, svogūnus, šoninę, kiek patraiškytas (grūstuvėje ar kočėlu) kumino sėklas, paprikos miltelius. Maišydami kepinkite, kol pakvips šonine ir prieskoniais, o svogūnai kiek pagels, į kepinimo pabaigą suberkite ir sutraiškytus ar itin smulkiai sukapotus česnakus. Užpilkite sultiniu (ar vandeniu), pasūdykite ir virkite apie 10 min., kol morkos taps minkštos, bet dar standžios.
3. Suberkite į puodą avinžirnius, pavirkite dar 5 min. Maždaug trečdalį sriubos perpilkite į elektrinį trintuvą ir sutrinkite, o tada grąžinkite į puodą. Tada suberkite žalumynus ir dar pavirkite, kol jie suglebs. Leiskite nukaistai sriubai dar kelias minutes ramiai pabūti, o tada tiekite su šviesia duona.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos