Ingredientai
- Miltai 2 st.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Sviestas 30 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Alyvuogės 0,5 st. juodųjų, be kauliukų
- Rozmarinai 1 valg. š. šviežio smulkinto
- Parmezano sūris 0,5 st. smulkinto; ir dar šiek tiek pabarstymui
- Pienas 0,5 st. ir dar šiek tiek viršaus patepimui
- Vanduo 0,25 st.
Kaip gaminti
1. Miltus gerai sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Sukapokite sviestą ir sudėkite į mišinį. Pirštų galiukais ištrinkite sviestą, kol mišinys bus purus.
2. Susmulkinkite alyvuoges ir kartu su sūriu sudėkite į mišinį. Gerai išmaišykite.
3. Sumaišykite pieną su vandeniu ir supilkte į mišinį. Minkykite, kol tešla taps tąsi. Ant lygaus paviršiaus paberkite miltų ir ant jų iškočiokite tešlą iki 2 cm storio apskrito gabalo.
4. Kepimo indą (jei reikia) ištrinkite sviestu ir įdėkite paruoštą tešlą į jį. Įpjaukite peiliu kelis rėžius, apšlakstykite paviršių pienu ir apibarstykite parmezano sūriu.
5. Pašaukite į iki 210 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes arba kol paviršius paruduos.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų