Ingredientai
- Miltai 500 g
- Vanduo 350 ml
- Druska 1 arbat. š.
- Mielės 7 g sausų
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Rozmarinai 2 vnt. šakelės
- Sezamo sėklos 2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Miltus gerai sumaišykite su druska, mielėmis ir smulkintais rozmarinais. Po truputį pildami vandenį gerai suminkykite tešlą.
2. Ant lygaus paviršiaus paberkite miltų ir iškočiokite tešlą pagal būsimą kepimo plotą – iki 1-2 cm storio. Palikite tešlą pusvalandžiui kilti.
3. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki didžiausios temperatūros (maniškė traukia iki 275 laipsnių karščio).
4. Aptepkite tešlos paviršių aliejumi, apibarstykite sezamo sėklomis ir pašaukite į orkaitę. (Jeigu galite kepti ant kepimo akmens – būtų tobula).
5. Kepkite apie 10-15 minučių, kol duona gražiai pagels ir apskrus.
6. Valgykite šiltą arba šaltą.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Italų