Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 250 g
- Obuoliai 600 g
- Sviestas 50 g išlydyto
- Cukrus 2 valg. š.
- Cinamonas 0,25 arbat. š.
- Uogienė 2 valg. š. bruknių
- Vanduo 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Ant kepimo popieriaus plonai iškočiokite tešlą, ją pabaksnokite šakute ir susukite tešlos kraštus. Suformuotą tešlą su kepimo popieriumi dėkite į kepimo skardą.
2. Nuplaukite obuolius, išpjaukite sėklytes, jei norite, nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Apibarstykite supjaustytus obuolius cinamonu ir išdėliokite juos ant skardoje išklotos tešlos.
3. Konditeriniu teptuku padenkite paviršių išlydytu sviestu ir apibarstykite cukrumi.
4. Tartaletę 20 minučių kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių. Vos ją ištrauksite iš orkaitės, visą paviršių padenkite džemu, sumaišytu su karštu vandeniu.