Ingredientai
- Mielės 20 g šviežios
- Aliejus 1 valg. š.
- Vanduo 250 ml
- Druska 1 arbat. š.
- Cukrus 2 arbat. š.
- Miltai 400 g kvietiniai
- Margarinas 1 valg. š. skardai patepti
Kaip gaminti
Ši tešla kildinama tik vieną kartą, formoje.
1. Aliejaus ir vandens mišinį pašildykite maždaug iki 37 laipsnių temperatūros, suberkite trupintas mieles, maišydami jas ištirpinkite.
2. Įmaišykite visus likusius produktus ir minklę supilkite į minkštu margarinu išteptą 1,5 l talpos duonos formą.
3. Uždenkite ir palikite, kad tešla dvigubai pakiltų.
4. 200 laipsnių orkaitėje ant žemutinių grotelių kepkite 15 minučių, tada su visomis grotelėmis perkelkite į orkaitės vidurį ir kepkite dar 15 minučių.
5. Išimkite batoną iš orkaitės, 5 minutes palaukite, tada atsargiai iškratykite iš formos, suvyniokite į rankšluostį ir atvėsinkite.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita