Ingredientai
- Sausainiai 200 g avižinių
- Varškė 250 g
- Aliejus 200 g kokosų arba sviesto
- Aguonos 100 g
- Kondensuotas pienas 3 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 3 valg. š. - šviežiai spaustų sulčių
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Džiovinti abrikosai 1 sauja
- Kardamonas 1 žiupsnelis malto
- Kokosų drožlės 30 g
Kaip gaminti
- Varškę sukrėskite į dubenėlį, supilkite kondensuotą pieną, suberkite aguonas, abrikosus (išmirkytus ir smulkiai supjaustytus), pagardinkite cinamonu ir kardamonu. Gerai išmaišykite.
- Avižinius sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinių. Jei rankomis sunku, galite į pagalbą pasitelkti bulvių grūstuvę.
- Puode išlydykite kokosų aliejų (arba sviestą) ir suberkite sausainių trupinius. Išmaišykite.
- Sausainių masę suberkite į varškę ir sumaišykite.
- Rankomis formuokite rutuliukus ir apvoliokite juos kokosų drožlėse. Dėkite ant padėklo ar į lėkšte ir pastatykite į šaldytuvą bent valandai, kad sustingtų.