Ingredientai
- Riešutų sviestas 160 g žemės, bet galite bandyti ir su kitokiu
- Medus 90 g
- Kokosų aliejus 50 g
- Miltai 140 g speltų
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Kanapių sėklos 3 valg. š. arba chia sėklų
Kaip gaminti
1. Kartu sumaišykite riešutų sviestą, medų ir kokosų aliejų. Jei medus ar kokosų aliejus kieti, viską lengvai pašildykite.
2. Miltus gerai permaišykite su kepimo milteliais. Suberkite į riešutų sviesto masę kartu su kanapių sėklomis. Viską gerai išmaišykite.
3. Rankomis formuokite rutuliukus, juos lengvai paspauskite, kad pasidarytų šiek tiek plokšti. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
4. Kepkite 160 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių, arba kol iškepa. Sausainius išdėkite ant grotelių, kad atvėstų.