Ingredientai
- Vištienos sultinys 1,5 l kokybiško
- Imbieras 1 vnt. nykščio dydžio šviežio gabalėlis
- Česnakai 1 vnt.
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Sojos padažas 2 valg. š.
- Morkos 1 vnt. didelė
- Pekino kopūstas 0,5 vnt. nedidelio
- Makaronai 100 g arba pusė pakuotės; azijietiškų kiaušininių
- Svogūnų laiškai 1 sauja
- Kalendros 1 sauja šviežios
- Daigai 3 sauja porų
- Žalioji citrina 0,5 vnt.
Kaip gaminti
1. Sultinį užvirkite. Imbiero šaknį ir aitriąją papriką supjaustykite, įmeskite į verdantį sultinį. Jei norite, kad sriuba būtų mažiau aštri, iš aitriosios paprikos išimkite sėklas. Česnako skilteles nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau, taip pat įmeskite į puodą su verdančiu sultiniu. Į sultinį supilkite sojų padažą. Virkite sultinį su prieskoniais vos burbuliuojant apie 5 minutes.
2. Per tą laiką nuskuskite morką ir sutarkuokite ją plonais griežinėliais. Pekino kopūstą nuplaukite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais. Paruoštas daržoves sumeskite į verdantį sultinį ir virkite dar 5 minutes.
3. Tada į sriubą sudėkite greitai išverdančius azijietiškus makaronus, virkite dar kelias minutes. Išvirusią sriubą nukelkite nuo ugnies.
4. Švarius svogūnų laiškus ir kalendrų lapelius supjaustykite, suberkite į išvirusią sriubą, įspauskite žaliosios citrinos sultis. Išmaišykite ir pilstykite į lėkštes. Sriubą puoškite porų daigais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kinų