Ingredientai
- Pupelės 500 g 2 skardinės konservuotų baltųjų pupelių
- Daržovės 450 g 1 pakelis (450 g) šaldytų daržovių mišinio (pavyzdžiui, šparaginių pupelių, žaliųjų žirnelių ir morkų)
- Pomidorai 250 g 1 skardinė konservuotų pomidorų be odelių savose sultyse
- dešrelės pieniškos 250 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Daržovių sultinys 800 l
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis malta
- Petražolės 5 g šviežios
Kaip gaminti
1.Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite ir susmulkinkite. Pupeles supilkite į kiaurasamtį ir palikite nusivarvėti. Daržoves šiek tiek apvirkite.
2.Puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną bei česnaką. Suverskite konservuotus pomidorus, daržovių mišinį, supilkite sultinį ir virkite apie 10 minučių.
3.Sudėkite pupeles, gabaliukais pjaustytas dešreles, pabarstykite druska, pipirais, paprika ir užvirkite.
4.Išjunkite ugnį ir palikite pastovėti. Pabarstykite kapotomis petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita