Ingredientai
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Aliejus 2 valg. š.
- Vynas 200 ml raudonas
- Pomidorai 200 g konservuoti
- Sultys 800 ml pomidorų
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis maltos uoginės paprikos (Kajeno pipirai),
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Bazilikai 1 valg. š. švieži lapeliai
- Raudonėliai 1 arbat. š.
- Grietinė 200 g
Kaip gaminti
1.Svogūnus ir česnakus nulupkite, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite puode su aliejumi. Supilkite vyną ir užvirkite.
2.Supilkite pomidorų sultis, konservuotus pomidorus, įberkite druskos, Kajeno pipirų, saldžiosios paprikos ir virkite apie 10 minučių.
3.Suberkite raudonėlius, sriubą nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite. Tiekite su grietine ir bazilikais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita