Ingredientai
- Makaronai 350 g ryžių
- Sezamų aliejus 2 valg. š. ir dar keli lašai papildomai
- Tahini pasta 2 valg. š.
- Riešutų sviestas 1 valg. š. glotnaus
- Sojos padažas 3,5 valg. š.
- Ryžių actas 2 valg. š.
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Imbieras 1 valg. š. tarkuoto šviežio
- Česnakai 2 skiltelės sutraiškytos
- Agurkai 4 vnt. trumpavaisiai, labai plonai supjaustyti
- Žemės riešutai 100 g švelniai pakepintų ir stambiai sukapotų
- Kalendros 1 sauja šviežios, kapotos, patiekimui; galima keisti ar pridėti mėtos
Kaip gaminti
1. Išvirkite makaronus pagal instrukcijas, nurodytas ant pakuotės, o tada perliekite šaltu vandeniu. Suverskite į erdvų dubenį ir pašlakstykite keliais lašais kepintų sezamų aliejaus, kad nesuliptų, kol ruošite padažą.
2. Kitame nedideliame dubenyje sumaišykite sezamų pastą tahini su riešutų sviestu, tuomet supilkite sojos padažą, ryžių actą, likusį sezamų aliejų, suberkite cukrų, imbierą, jei mėgstate aštriau ir turite, įdėkite šiek tiek čili pastos. Labai gerai išmaišykite, kol visi ingredientai susimaišys – turite gauti vidutinio tirštumo vientisą padažą. Paragavus, padažas gali atrodyti kiek sūrokas, tačiau nesijaudinkite, kai sumaišysite jį su makaronais, skonių balansas bus tinkamas.
3. Užpilkite padažą ant makaronų, labai gerai išmaišykite.
4. Dėkite makaronų su padažu į gilius dubenėlius, apibarstykite kapotais riešutais, dėkite agurkų, žalumynų, jei norisi, galite uždėti dar šiek tiek čili pastos ar pabarstyti čili dribsniais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Makaronai