Ingredientai
- Agurkai 10 vnt. 5 puodeliai plonais griežinėliais pjaustytų
- Svogūnai 4 vnt. 2 puodeliai plonais žiedais pjaustytų
- Morkos 1 st. plonais griežinėliais pjaustytų
- Actas 2 st.
- Vanduo 2 st.
- Česnakai 2 skiltelės
- Garstyčios 1 arbat. š. sėklų
- Ciberžolė 1 arbat. š. maltos
- Salierai 1 vnt. 1 arbat. š. - sėklų
- Saldiklis: (atitinkantis 3 valg. š. cukraus) 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Agurkų griežinėlius ir perpus perpjautas česnakų skilteles sudėkite į didelį stiklainį.
2. Vandenį supilkite į puodą, suberkite garstyčių, salierų sėklas, įberkite ciberžolės ir užvirinkite.
3. Į verdantį skystį sudėkite svogūnus ir morkas. Virkite 2 min.
4. Supilkite actą, palaukite, kol vėl pradės virti, ir iš karto nukelkite nuo ugnies.
5. Į karštą marinatą įmaišykite saldiklį ir supilkite į stiklainį su agurkais. Palikite ataušti, paskui bent 24 val. laikykite šaldytuve.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita