Ingredientai
- Obuoliai 4 vnt.
- Sviestas 100 g
- Grietinė 350 ml 200 ml tešlai ir 150 ml kremui
- Cukrus 100 g
- Miltai 2 st.
- Kepimo milteliai 2 arbat. š.
- Rudasis cukrus 4 valg. š. po 2 šaukštus tešlai ir kremui
- Jogurtas 250 ml mėgstamo skonio; kremui
- Kiaušiniai 2 vnt. kremui
Kaip gaminti
1. Sviestą išlydykite ir sumaišykite su grietine, cukrumi, miltais bei kepimo milteliais. Ant tešlos berkite smulkiai pjaustytus obuolius ir viską apibarstykite cukrumi.
2. Kremo gamybai skirtą grietinę ir jogurtą sumaišykite, suplakite ir tolygiai paskirstykite ant obuolių.
3. Pyragą kepkite iki 170 – 180°C įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti.