Ingredientai
- Miltai 250 g kvietinių; tešlai
- Druska 1 arbat. š. tešlai; ir dar šiek tiek įdarui
- Sviestas 125 g šalto; tešlai
- Kiaušinių tryniai 1 vnt. tešlai
- Vanduo 50 ml tešlai
- Garstyčios 2 valg. š. įdarui
- Sūris 150 g fermentinio; įdarui
- Pomidorai 4 vnt. dideli; įdarui
- Provanso žolelių prieskoniai 1 valg. š. įdarui
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
1. Miltus persijokite ir suberkite ant lentelės. Miltų kalnelio viduryje padarykite „šulinėlį“ ir į jį suberkite kubeliais supjaustytą sviestą, kiaušinio trynį, druską ir vandenį.
2. Viską sumaišykite ir greitai išminkykite. Svarbu dirbti greitai ir kuo mažiau liestis prie tešlos. Tešla neturi būti labai elastinga ir vienalytė, svarbu, kad nebeliktų didelių sviesto gabalų ir visi ingredientai sušoktų į gabalą.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.
4. Tešlą iškočiokite ir išklokite ja 22–24 cm skersmens kepimo formos dugną. Subadykite tešlą šakute.
5. Patepkite tešlą garstyčiomis, ant jų išdėliokite plonai supjaustytą sūrį. Ant sūrio išdėliokite griežinėliais pjaustytus pomidorus.
6. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska, pipirais bei Provanso žolelėmis.
7. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje apie 30 minučių, kol tešla iškeps, o pomidorai gražiai apskrus.
8. Valgykite pyragą, kol jis šiltas, arba išsikepkite iš anksto ir pašildykite prieš valgant.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Prancūzų