Ingredientai
- Vištiena 10 vnt. gabalėlių šlaunelių mėsos
- Česnakai 4 skiltelės
- Kuskusas 300 g
- Vanduo 300 ml verdančio
- Šafranas 1 žiupsnelis
- Sviestas 1 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Čiobreliai 1 žiupsnelis šviežių
Kaip gaminti
1. Vištieną įtrinkite druska, pipirais, smulkintu čiobreliu ir traiškytu česnaku. Tuomet ją sudėkite į grilio keptuvę ir kepkite apie 3–5 minutes iš abiejų pusių.
2. Per tą laiką į verdantį vandenį suberkite šafraną, sumaišykite ir palaukite, kol vanduo nusidažys. Tuomet į vandenį suberkite kuskuso kruopas, šiek tiek druskos, pipirų ir uždenkite dangčiu. Leiskite viskam pastovėti kelias minutes ir vėliau atidengę sudėkite sviestą. Viską vėl gerai išmaišykite.
3. Statykite ant ugnies ir maišant pavirkite apie 7 minutes.