Ingredientai
- Juodasis šokoladas 140 g
- Sviestas 100 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cukrus 20 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Graikiniai riešutai 180 g galima maišyti su pakepintais lazdyno riešutais, pekano riešutais arba migdolais
- Džiovintos slyvos 70 g minkštų, nuplautų ir stambiai sukapotų; arba mėgstamų džiovintų vaisių (figų, datulių, abrikosų)
- Ryžių miltai 1 valg. š. apibarstymui
Kaip gaminti
1. Patepkite 20 cm skersmens kepimo formą sviestu ir apibarstykite ryžių miltais. Miltų perteklių nupurtykite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2. Ištirpinkite šokoladą su sviestu mikrobangų krosnelėje arba virš karšto vandens dubens.
3. Sumaišykite kiaušinius su cukrumi ir druska. Į kiaušinių masę supilkite ištirpintą šokoladą su sviestu ir viską gerai išmaišykite.
4. Įmaišykite stambiai sukapotus riešutus ir slyvas.
5. Sudėkite masę į paruoštą kepimo formą. Kepkite apie 20 min. arba kol į pyragą įsmeigtas pagaliukas bus sausas. Leiskite pyragui visiškai atvėsti.
7. Galima patiekti su ledais arba plakta grietinėle.