Ingredientai
- Vyšnios 500 g šviežios arba šaldytos
- Batonas 300 g
- Kiaušiniai 6 vnt. 3 - tryniai
- Pienas 400 ml
- Cukrus 80 g
- Vanilinis cukrus 3 valg. š.
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Grietinėlė 200 ml
- Sviestas 50 g
- Migdolai 50 g plokštelės
Kaip gaminti
1 Iš vyšnių išimkite kauliukus (jei šaldytos – atitirpinkite). Batoną supjaustykite riekelėmis. Kiaušinių trynius išplakite su 200 ml pieno ir šaukštu cukraus. Kiaušinius išplakite su likusiu pienu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir grietinėle.
2. Vienkartinę formą ištepkite sviestu. Batono riekeles pamirkykite trynių plakinyje ir eilėmis su vyšniomis sudėkite į formą.
3. Viską apipilkite kiaušinių plakiniu.
4. Ant viršaus sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą, pabarstykite migdolais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30–40 minučių. Jei apkepo viršus pradeda rusti, galima uždengti folija. Patiekite karštą, apibarstytą milteliniu cukrumi.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita