Ingredientai
- Riešutų sviestas 0,3 puodelis skysto ir dar 1 šaukštas šokoladiniam sluoksniui
- Kokosų aliejus 2 valg. š. ir dar 1 šaukštelis šokoladiniam viršui
- Kakava 2 arbat. š. šokoladiniam viršui
- Agavų sirupas 2 valg. š. arba datulių/klevų
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Riešutų sviestą, kokosų aliejų ir pasirinktą sirupą sudėkite į nedidelį puodą ir maišydami ant mažos kaitros ištirpinkite.
2. Gautą skystą masę supilkite į nedidelę kepimo popieriumi išklotą kvadratinę dėžutę.
3. Tą patį padarykite ir su kakaviniu sluoksniu. Jį supilkite ant viršaus ir mediniu pagaliuku nupieškite sūkurius.
4. Dėžutę uždenkite ir kelioms valandoms palikite šaldytuve, o tada dar 2 valandoms šaldiklyje (galima ir iš karto dėti į šaldiklį, jei yra galimybė dėžutę pastatyti lygiai, kad desertas sustingtų lygiai, o ne kreivai).
5. Prieš valgant galima kelias minutes palaikyti kambario temperatūroje, bet šiaip laikyti reikia šaltai, nes desertas gana greitai tirpsta.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai