Ingredientai
- Juodasis šokoladas 100 g
- Šokoladinis kremas 100 g
- Pienas 50 g arba grietinėlės
- Kakava 1 valg. š. arba trupintų sausainių; papuošimui
Kaip gaminti
1. Puode trumpai pašildykite pieną, o šokoladą ištirpinkite.
2. Į dubenėlį su ištirpintu šokoladu supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Į gautą masę dėkite šokoladinį kremą ir taip pat gerai išmaišykite. Dubenėlį pridenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą – turite tiek atšaldyti, kad masė visiškai sustingtų.
3. Sustingusią masę išimkite iš šaldytuvo ir pradėkite formuoti kiek didesnius už lazdyno riešutą triufelius. Kiekvieną apvoliokite kakavoje arba smulkintų sausainių trupiniuose.
4. Paruoštus triufelius dėkite į šaldytuvai valandai atvėsti. Išėmę juos iš šaldytuvo patiekite ant stalo.