Ingredientai
- Vištienos krūtinėlė 300 g filė
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š. dar šiek tiek pašlakstymui
- Salotos 1 vnt. gūžė romėniškų
- Kietasis sūris 6 valg. š. sutarkuoto (parmezano arba Grana Padano, arba Džiugo)
- Batonas 4 riekės arba bagetės
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Majonezas 4 valg. š. padažui
- Česnakai 1 skiltelės maža; padažui
- Garstyčios 1 arbat. š. padažui
- Citrinos sultys 1,5 arbat. š. padažui
- Vorčesterio padažas 1 arbat. š. padažui
Kaip gaminti
1. Vištos krūtinėlę perpjaukite išilgai taip, kad gautumėte kuo plonesnius kepsnelius. Pašlakstykite juos alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.
2. Įkaitinkite keptuvę (arba grilį) ir kepinkite iš abiejų pusių po maždaug 4 minutes, kol mėsa iškeps, bet liks sultinga. Atidėkite į šalį.
3. Batono riekeles supjaustykite nedideliais kubeliais. Galite juos apkepti toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėte vištienos filė, įpylę dar šiek tiek aliejaus. Kepkite, kol apskrus. Galite taip pat pašauti šiuos kubelius į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Pašlakstykite aliejumi (aš į aliejų įdedu šiek tiek česnako ir pabarstau druska, kad skrebučiai būtų gardesni) ir kepkite, kol apskrus (atsargiai, nesudeginkite!)
4. Sumaišykite padažą iš visų išvardintų ingredientų. Pagardinkite druska ir pipirais.
5. Salotas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais. Sudėkite į didelį dubenį ir užpilkite padažu. Švelniai (geriausia rankomis) sumaišykite, kad visi lapeliai pasidengtų padažu (galite šiek tiek padažo pasilikti ir juo dar pagardinti keptą vištieną).
6. Sudėkite salotas į lėkštes. Užberkite baltos duonos skrebučiais, pabarstykite tarkuotu sūriu, ant viršaus uždėkite gabalėliais supjaustytus vištienos gabalėlius ir patiekite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Rengiu šventę: Vakarėlis