Ingredientai
- Alyvuogės 1 vnt. indelis juodųjų be kauliukų
- Kiaušiniai 1 vnt. kietai virtas
- Majonezas 130 g
- Agurkai 35 g marinuotų, idealu, kornišonų
- Kaparėliai 30 g
- Baltojo vyno actas 15 ml
- Grietinėlė 30 g 35 proc. riebumo
- Petražolės 1 žiupsnelis smulkiai kapotų
- Laiškiniai česnakai 1 žiupsnelis smulkiai sukapoto
Kaip gaminti
1. Alyvuoges nuplauname ir nusausiname. Stambiai sukapojame peiliu, suberiame viską ant kepimo skardos ir kepame 140 laipsnių temperatūroje apie pusantros valandos ar ilgiau. Viskas priklausys nuo to, kaip stambiai ar smulkiai sukapojote alyvuoges. Rezultatas turi būti traškus.
2. Kai alyvuogės iškepa, jas išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Tuomet peiliu dar pasmulkinkite.
3. Kiaušinį smulkiai sukapojame, tą patį padarome su kornišonais ir kaparėliais. Visus ingredientus sumaišome. Grietinėlę išplakame iki minkštų putų ir atsargiai permaišome. Kišame į šaldytuvą valandai, kad viskas susigulėtų.
4. Prieš patiekdami apibarstome alyvuogėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Padažai
- Rengiu šventę: Velykos