Ingredientai
- Žuvis 1 kg vidutinio dydžio lydekos (~1 - 1,5 kg)
- Grietinėlė 250 g
- Daržovės 400 g šviežių arba šaldytų daržovių mišinio (recepto autorė naudojo cukinijas, šparagines pupeles, morkas, bulves, žirnelius)
- Druska 2 arbat. š. žiupsnelis - daržovėms ir 1 arbat.š. - marinatui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Česnakai 2 skiltelės marinatui
- Pipirai 1 žiupsnelis šviežiai grūsti - marinatui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. marinatui
- Balzaminis actas 2 valg. š. marinatui
- Šalavijai 1 g pora lapelių šviežio - marinatui
- Rozmarinai 1 g šakelės šviežio arba džiovinto - marinatui
- Citrinos 1 vnt. pusės sulčių ir tarkuotos žievelės - marinatui
Kaip gaminti
- Paruošiamas marinatas: česnaką, šalaviją ir rozmariną sudėkite į grūstuvę ir sutrinkite, suberkite druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite.
- Supilkite aliejų, actą, citrinos sultis, suberkite tarkuotą citrinos žievelę.
- Marinatą gerai išmaišykite ir juo įtrinkite žuvį.
- Palikite marinuotis kelioms valandoms, o geriausiai – per naktį.
- Žuvį dėkite į skardą, šalia jos dėkite druska ir pipirais pagardintas daržoves.
- Viską uždenkite folija ir dėkite kepti į 180°C orkaitę ~40 min.
- Tuomet supilkite grietinėlę ir kepkite dar ~20 min. (patikrinkite, ar daržovės ir žuvis jau iškepusios ir patiekite).
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Tinklaraštis „Virtuvės užrašai“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita