„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 38
Jau įvertinote šį receptą

Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais

Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais
Grietinėlės sūrio pyragas su karamele ir obuoliais / Miskozverys.lt nuotr.
Skaitysiu vėliau

Miško žvėrys: Galvoje vis kirbėjo noras įprastus grietinėlės sūrio pyragus kiek paįvairinti. O jei, prapjovę pyragą, bičiuliai jame netikėtai rastų gardų ir gaivų įdarą? Ši mintis užkabino, ir po keleto eksperimentų atradau šį pyragą – dailų, kvapnų, itin jaukų.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Pagrindas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. 20 cm atsegamą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Sausainius sumalkite iki trupinių, suberkite druską.

3. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į trupinius. Gerai išmaišykite – masė turi priminti šlapią smėlį.

4. Trupinius tolygiai paskirstykite kepimo formoje, paspauskite ir kepkite 10–15 minučių. Pagrindas turi vos parusti. Atvėsinkite ant grotelių.

Įdaras:

1. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.

2. Nedideliame prikaistuvyje ant silpnos ugnies kaitinkite obuolius, cukrų, citrinos sultis ir prieskonius, kol išsiskirs sultys, o obuoliai suminkštės (man tai truko apie 10–15 minučių).

3. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite miltus ir vandenį. Įmaišykite šį mišinį į obuolius ir pakaitinkite dar 5–10 minučių, kol sultys sutirštės.

 

4. Leiskite įdarui visiškai atvėsti.

Kremas:

1. Želatiną sumaišykite su 60 ml grietinėlės ir leiskite išbrinkti.

2. Kitame dubenyje plakite likusią grietinėlę iki minkštų putų (kiek tvirtesnių nei gaminant musus).

3. Kitame dubenyje išplakite sūdytą karamelę, grietinėlės sūrį, maskarponę ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės.

4. Atsargiai įmaišykite grietinėlę

5. Želatiną ištirpinkite. Į ją įdėkite keletą šaukštų grietinėlės masės, kad suvienodintumėte temperatūrą. Įmaišykite į likusį kremą.

Surinkimas:

1. Ant atvėsusio pagrindo supilkite kiek daugiau nei pusę kremo.

2. Kreme padarykite įdubimą, sudėkite obuolių įdarą ir išlyginkite.

3. Supilkite likusį kremą. Išlyginkite. Dekoruokite sūdyta karamele ir trupintais sausainiais.

4. Tortą palikite šaldytuve bent keletui valandų arba pernakt.

Pastaba: Sūdytą karamelę gaminu pagal šį receptą, tik vaisių tyres keičiu riebia grietinėle ir kaitinu iki 104°C. Taip pat galite naudoti pašildytą ir kiek pienu praskiestą karamelizuotą saldintą sutirštintą pieną.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.