Ingredientai
- Grikiai 1 st.
- Vištienos sultinys 2 st. natūralaus
- Grybai 100 g saujelė šaldytų baravykų
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sviestas 1 valg. š.
- Grietinėlė 50 ml
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. kapotų pagal skonį
- Salotos 2 vnt. keli lapeliai salotinės sultenės
Kaip gaminti
1. Grikius išvirkite vištienos sultinyje ir palikite, kad išbrinktų.
2. Baravykus atšildykite ir susmulkinkite.
3. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste.
4. Į svogūnų masę sudėkite baravykus, kelias minutes pakaitinkite ant silpnos ugnies, tada supilkite grietinėlę ir dar kiek pakaitinkite atviroje keptuvėje, kad dalis skysčio nugaruotų.
5. Grikius išdalykite į kelias lėkštes ir užpilkite grietinėlės ir baravykų padažu.
6. Tiekite apibarsčiusi kapotais žalumynais, su salotinės sultenės lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita